דופלקס בשכונת המשתלה תל אביב

למשפחה מת"א (זוג עם ילדה + ילדה שבדרך) היה חלום

הזוג רצה  להחליף את המדרגות הלוליניות בדופלקס שלהם למדרגות במהלך ישר, על מנת לנצל את החלל בצורה הטובה ביותר.

רגע לפני שהתיאשו מכל בעלי המקצוע שבאו לדירתם ואמרו להם שהדבר מורכב מסובך וכמעט בלתי אפשרי, הם חיפשו מעצבת פנים שהיא גם אדריכלית שתנסה לפתור להם את התסבוכת.

בנוסף לשינוי המדרגות הם גם רצו לבחון אפשרות של הפרדה בין האיזור הציבורי לאיזור הפרטי. והוספת פינת עבודה ופינה לחדר משחקים עם הרבה מקומות איחסון.

כבר בפגישתינו הראשונה אמרתי להם, שהמוטו שלי: "שהכל אפשרי", כך שאינני יכולה לומר בודאות – כן או לא, עד שאבדוק לעומק את כל האפשרויות על גבי תכנית מדויקת שאכין. במטרה ליצור  "מצב של יש".

אכן התכנון היה מאתגר ומורכב, בכל זאת זה סוג של מהפיכה בדירה קיימת. ובמיוחד לאור בקשתם שלא לפגוע בקיר המעוגל המשותף של חדר האמבטיה מצד המדרגות, על מנת לא להכנס להוצאות נוספות של החלפת חיפוי קירות האמבטיה.

אבל תוך דבקות במטרה, ותוך בחינת כל האפשרויות בתנאים הקיימים, הצלחתי ! .

תכננתי מהלך מדרגות ישר , כאשר הפודסט האחרון הוא למעשה הקומה העליונה וממנו ניכנסים לחדר ההורים וכן יוצאים למרפסת החיצונית. (חשוב לזוג)

וכל זאת גם ללא פגיעה בחיפוי הקירות של האמבטיה הסמוכה .

המדרגות מברזל נצבעו בלבן בהתאמה לצבע הנגרות וחיפוי המדרגות עץ אלון.

המדרגות הלוליניות המגושמות והמסיביות, שחסמו את כל החלל, הוחלפו במדרגות במהלך ישר וקיבלנו חלל מסודר נקי ופתוח. והסלון נראה כאילו הכפיל את שטחו .

מתחת למדרגות, תכננתי המון מקומות אחסון, חלקו במידוף וחלקו כחלל פתוח, עם דלתות נסתרות ונישות לדקורציה וספרים.

פינת עבודה הועברה לגלריה בקומה העליונה. והחדר שהתפנה הפך להיות חדר משחקים עם ארון גדול המכיל הרבה מקומות איחסון.

כמעקה למדרגות מצד הסלון, תכננתי חלון ריבועים אלומיניום בלגי. ומצידו השני מעקה.

החלל הציבורי הופרד מהחלל הפרטי עם וטרינה מאלומיניום בלגי וכך נוצרה הפרדה גם פונקציונלית וגם אקוסטית והצליחה אף מעל ומעבר לציפיות.

מיקום הטלויזיה בסלון הועבר לקיר התוחם את המדרגות, שחופה בבריק צהוב. מה שפתח עוד יותר את כל החלל הציבורי בצורה מדהימה.

צביעת הבית בגוון חם ונעים. וגופי תאורה נבחרו בהתאמה.

הקומה התחתונה

תכנון ועיצוב פנים דופלקס בתל אביב
תכנון ועיצוב פנים דופלקס בתל אביב
press to zoom
מבט לכיוון הסלון בדופלקס בתל אביב
מבט לכיוון הסלון בדופלקס בתל אביב
press to zoom
מעקה למדרגות בצד הפונה לחדר המגורים
מעקה למדרגות בצד הפונה לחדר המגורים
press to zoom
מבט על פינת האוכל בדופלקס בתל אביב
מבט על פינת האוכל בדופלקס בתל אביב
press to zoom
מבט לכיוון הכניסה בדופלקס בתל אביב
מבט לכיוון הכניסה בדופלקס בתל אביב
press to zoom
עיצוב פנים דופלקס בתל אביב
עיצוב פנים דופלקס בתל אביב
press to zoom
מהלך מדרגות ישר, מתחתיו תכנון נגרות
מהלך מדרגות ישר, מתחתיו תכנון נגרות
press to zoom
תכנון ועיצוב דופלקס בתל אביב
תכנון ועיצוב דופלקס בתל אביב
press to zoom
הפרדה בין החלל הציבורי לחלל פרטי
הפרדה בין החלל הציבורי לחלל פרטי
press to zoom
מבט על הכניסה בדופלקס בתל אביב
מבט על הכניסה בדופלקס בתל אביב
press to zoom
עיצוב פנים דופלקס בתל אביב
עיצוב פנים דופלקס בתל אביב
press to zoom
מבט על המדרגות בדופלקס בתל אביב
מבט על המדרגות בדופלקס בתל אביב
press to zoom
עיצוב פנים דופלקס בתל אביב
עיצוב פנים דופלקס בתל אביב
press to zoom
תכנון ועיצוב מהלך מדרגות
תכנון ועיצוב מהלך מדרגות
press to zoom
עיצוב פנים דופלקס בתל אביב
עיצוב פנים דופלקס בתל אביב
press to zoom

הגלריה

פינת עבודה בגלריה קומה עליונה
פינת עבודה בגלריה קומה עליונה
press to zoom

תמונות לפני השיפוץ

לפני השיפוץ דופלקס בתל אביב
לפני השיפוץ דופלקס בתל אביב
press to zoom
לפני השיפוץ מבט על גרם מדרגות
לפני השיפוץ מבט על גרם מדרגות
press to zoom

צור קשר

אדריכלות ועיצוב פנים תחת קורת גג אחת