הדופלקס בגבעתיים

החלום הגדול שלהם היה מרפסת גדולה ומרווחת, שבה יוכלו לארח משפחה וחברים באהבה.

ואז נפלה לידיהם, כאילו חיכתה להם, דירה עם מרפסת גדולה, כמו שחלמו, בסוף הרחוב בו הם גרים.

 

ציפיות וחלומות

הזוג ביקש, חדר שינה להורים ובו חדר רחצה, שלא היה להם עד היום, סוויטה מפנקת לבת המתבגרת, שירותי אורחים נפרדים והמון מקומות אחסון במטבח.

כוונתם הייתה לתכנן את סוויטת ההורים בקומה העליונה בצמוד למרפסת הגדולה.

במחשבה עתידית, לשנים קדימה, בהתחשב בגיל ובמדרגות,  תכננו, סוויטת הורים מדהימה בקומה התחתונה כולל חדר רחצה צמוד, והבת קיבלה את החדר המפנק הצמוד לגג בקומה העליונה.

 

הדופלקס בגבעתיים

זוג בשנות ה – 60 לחייהם ובתם החיילת

מעצבות : גליה מנור ואריאלה ענבר

צילמה בכשרון רב: שירן כרמל

האתגרים

הדירה ממוקמת בבניין עגול, ללא זווית ישרה אחת ! ובתוכה מבנה מאסיבי של גרם מדרגות מעוגל מול דלת הכניסה הראשית. ובנוסף עמוד קונסטרוקטיבי ממש באמצע החלל הציבורי.

ממש תכנון מורכב ולא סטנדרטי, המציב המון אתגרים בפני המתכנן.

  

לפני שיפוץ, עמוד באמצע החלל הציבורי
לפני שיפוץ, עמוד באמצע החלל הציבורי
press to zoom
לפני שיפוץ, גרם מדרגות מאסיבי בכניסה
לפני שיפוץ, גרם מדרגות מאסיבי בכניסה
press to zoom

הקומה התחתונה

כאמור, בכניסה לבית, מול הדלת הראשית  ניצב (ברוב חוצפתו) מבנה מדרגות מאסיבי שעולה לקומה העליונה.

משיקולי תקציב, הוחלט לא לשנות את מקומו של גרם המדרגות, ועל מנת לנצל באופן מקסימלי את השטח, בצורה יצירתית, תוכנן מתחתיו חדר אמבטיה הצמוד לחדר ההורים. וכך נוצרה סוויטת הורים יפה ומיוחדת.

הכניסה לדירה עוצבה בקיר בריקים מדהים עם תמונות משפחתיות, הקיר מוקם בזוית על מנת לפתוח את החלללכיוון האזור הציבורי.

תכנון מדרגות דופלקס גבעתיים
תכנון מדרגות דופלקס גבעתיים
press to zoom
עיצוב מרפסת דופלקס גבעתיים
עיצוב מרפסת דופלקס גבעתיים
press to zoom

המרפסת

המרפסת שהייתה צמודה לחדר שינה קטן הוצמדה לסלון, על מנת להגדיל את החלל הציבורי וחדר השינה הועבר לאזור שמאחורי המדרגות.

חדר האמבטיה המקורי יחד עם מרפסת השירות הצמודה הפכו לחלק ממטבח מרווח ומזווה גדול.

המטבח פונקציונלי עם מקומות אחסון רבים ודלפק לארבעה סועדים.

תכנון ועיצוב כניסה לדופלקס בגבעתיים
תכנון ועיצוב כניסה לדופלקס בגבעתיים
press to zoom

להרגיש בבית

לרגש, הדופלקס בגבעתיים
לרגש, הדופלקס בגבעתיים
press to zoom
עיצוב פנים בדופלקס בגבעתיים
עיצוב פנים בדופלקס בגבעתיים
press to zoom
אהבה
אהבה
press to zoom

שירותי אורחים

שירותי האורחים  מוקמו בכניסה לדירה במקום המטבחון הישן והקטן.

הקיר הפנימי חופה בבריקים לבנים עד גובה הניאגרה ומעליו נצבע הקיר בגוון ירוק אפרפר. ביניהם מוקם קרניז להפרדה.

מעל ארון הכיור וכן מעל מבנה הניאגרה הורכבה פלטת עץ אלון שבתוספת גופי תאורהבגוון ברונזה עם זכוכית קריסטל ומראה וינטג'תורמים לאווירה חמימה ולהשלמת המראה הכפרי.

עיצוב סלון בדופלקס גבעתיים
עיצוב סלון בדופלקס גבעתיים
press to zoom
עיצוב מטבח בדופלקס גבעתיים
עיצוב מטבח בדופלקס גבעתיים
press to zoom
עיצוב סלון בדופלקס בגבעתיים
עיצוב סלון בדופלקס בגבעתיים
press to zoom
עיצוב מטבח בדופלקס בגבעתיים
עיצוב מטבח בדופלקס בגבעתיים
press to zoom
עיצוב פנים בדופלקס בגבעתיים
עיצוב פנים בדופלקס בגבעתיים
press to zoom
החלל הציבורי בדופלקס בגבעתיים
החלל הציבורי בדופלקס בגבעתיים
press to zoom

סוויטת ההורים

סוויטת ההורים מוקמה מאחורי גרם המדרגות, ובצמוד לה, כאמור, נוצל השטח שמתחת לגרם המדרגות באופן המקסימלי עבור חדר רחצה. כך התקבלה, בשילוב עם הדלתות הצרפתיות בכניסה לסוויטה, יחידית הורים מפנקת.

החללים הנוספים שנשארו מתחת למבנה המדרגות, נוצלו ליצירת נישות: נישה אחת לכיוון חדר השינה ובה יחידת מגירות רחבה וכן נישה לספרים מול המיטה. נישה שניה לכוון חדר הרחצה ובה יחידת מגירות וכןנישה לבשמים הצמודה למראת הכיור.

עיצוב שרותי אורחים דופלקס גבעתיים
עיצוב שרותי אורחים דופלקס גבעתיים
press to zoom
עיצוב שרותי אורחים דופלקס גבעתיים
עיצוב שרותי אורחים דופלקס גבעתיים
press to zoom
מבט על החלל הציבורי בדופלקס בגבעתיים
מבט על החלל הציבורי בדופלקס בגבעתיים
press to zoom

מבט על החלל הציבורי

כניסה לסוויטת הורים בדופלקס בגבעתיים
כניסה לסוויטת הורים בדופלקס בגבעתיים
press to zoom

הקומה העליונה

הקומה העליונה הוקדשה ליצירת סוויטת מגורים מפנקת עבור הבת .

בחדר השינה שבקומה זו, קיימים קירות מתעגלים ומפגשי קירות בזויות שונות ומשונות.

כדי להיטיב את המצב, מיקמנו את המיטה בצמוד לקיר הישר היחיד בחדר, ואת הארונות מצידי המיטה.

על מנת לטשטש את הזויות בחלל זה, המשכנו את הריצוף גם על קיר המקלחת שממול לכניסה בקוים ישרים.

קיר המיטה נצבע בגוון ירוק לפי בחירתה של הבת.

חדר הרחצה בקומה זו צמוד לחדר השינה.

ארון הכיור נצבע בגוון תואם לקיר המיטה להשלמת המראה החדש.

תכנון ועיצוב שרותי סוויטת הורים גבעתיים
תכנון ועיצוב שרותי סוויטת הורים גבעתיים
press to zoom
תיכנון שרותי סוויטת הורים דופלקס גבעתיים
תיכנון שרותי סוויטת הורים דופלקס גבעתיים
press to zoom
עיצוב כניסה לבית דופלקס גבעתיים
עיצוב כניסה לבית דופלקס גבעתיים
press to zoom
עיצוב סוויטת הורים דופלקס גבעתיים
עיצוב סוויטת הורים דופלקס גבעתיים
press to zoom
עיצוב חדר אמבטיה בדופלקס בגבעתיים
עיצוב חדר אמבטיה בדופלקס בגבעתיים
press to zoom
סוויטת הבת דופלקס בגבעתיים
סוויטת הבת דופלקס בגבעתיים
press to zoom

המרפסת בקומה העליונה

המרפסת בקומה העליונה, שהיתה חלומם של בני הבית רוצפה מחדש ונוסף לה מטבחון.

יצרנו פינות חמד ירוקות בנוסף לריהוט גן. ועכשיו בעלי הבית נהנים לבלות בה.

עיצוב מרפסת קומה עליונה דופלקס גבעתים
עיצוב מרפסת קומה עליונה דופלקס גבעתים
press to zoom
עיצוב מרפסת קומה עליונה דופלקס גבעתיים
עיצוב מרפסת קומה עליונה דופלקס גבעתיים
press to zoom
התכנית לפני השיפוץ, דופלקס בגבעתיים
התכנית לפני השיפוץ, דופלקס בגבעתיים
press to zoom

תוכניות

התכנית לאחר השיפוץ, דופלקס בגבעתיים
התכנית לאחר השיפוץ, דופלקס בגבעתיים
press to zoom

צור קשר

אדריכלות ועיצוב פנים תחת קורת גג אחת